Biodinàmica craneosacral

La Teràpia Biodinàmica Craneosacral es basa en el principi de l’existència d’una sèrie de moviments rítmics que emergeixen dels teixits i fluids del nucli del cos que es denominen “les marees”. Els diferents ritmes poden ser percebuts com un moviment respiratori subtil en totes les estructures que componen el sistema craneosacral (encèfal, medul·la espinal, líquid cefaloraquidi, meninges, ossos cranials, pelvis i sacre), i igualment es transmeten també a tots els òrgans, cèl·lules i teixits corporals. La potència i qualitat amb que emergeix i es transmet aquest impuls a tot l’organisme determina el seu estat de salut i vitalitat.

El terapeuta de Craneosacral Biodinàmic segueix el pla de tractament inherent determinat per la intel·ligència de la potència creadora, dóna suport a les expressions de les forces de la salut i coopera amb les propietats d’autoregulació sempre presents en el sistema.

El terapeuta de Biodinàmica Craneosacral ha desenvolupat la capacitat per establir-se en un estat de presència amb una ment quieta, en contacte amb els seus propis recursos i les expressions de la seva salut inherent, la seva pròpia Respiració Primària. Empra un toc suau -negociat amb la persona- i receptiu tant per escoltar com per acompanyar el procés terapèutic, i s’orienta a la salut i els recursos.

D’aquesta manera es va creant un camp relacional terapèutic segur, que és l’atmosfera adequada perquè es desplegui el potencial de curació i la saviesa interna continguts en la capacitat autoreguladora de la persona.

Seguint aquest principi fonamental, el terapeuta mai imposa res sobre el cos de la persona, ni força al seu organisme a fer alguna cosa per al que encara no està preparat. És el mateix sistema del client el que porta la directriu del seu procés de curació. Una sessió de Biodinàmica Craneosacral es desenvolupa amb la persona completament vestida ajaguda sobre una llitera, però si cal es pot fer en altres posicions.

En la mesura que el procés terapèutic es va desplegant la persona accedeix a profunds estats de descans, relaxació i enteses, augmenta la seva capacitat de resiliència i tot el seu sistema reconnecta amb més recursos propis.

Qui pot beneficiar-se de la Teràpia Biodinàmica craneosacral?

La teràpia craneosacral és tan suau i segura que és apropiada per a persones de totes les edats, des de gent gran fins a nens i nadons, així com durant l’embaràs i el postpart, després d’una operació, un accident o en condicions de fragilitat. En tractar-se d’una teràpia global de tot el cos, pot ajudar a les persones amb gairebé qualsevol condició, incrementant la seva vitalitat i permetent utilitzar els seus propis recursos d’autocuració.

L’èmfasi del treball rau en acompanyar la persona a restablir la seva expressió de salut.

Més info a www.asociacioncraneosacral.com