Fertilitat, embaràs, part i postpart

És molt el què podem fer per a fer costat a una parella amb desig de tenir fills, una mare embarassada, un nadó que arriba i una família que s’està creant.

Tots els processos ginecològics, des de l’inici del cicle menstrual fins a la saviesa de la menopausa, ens fan passar, com a dones, per diferents etapes vitals. Totes elles tenen un major o menor impacte en el nostre sòl pelvià, la nostra qualitat de vida i en definitiva en la nostra salut pelviperineal i global.

Sovint desconeixem la importància del bon posicionament uterí i de totes les estructures pelvianes per poder assegurar la possibilitat de quedar-se embarassada. Gaudir d’uns teixits flexibles, vascularitzats, sans, d’una bona salut hormonal i un bon terreny metabòlic i nutricional per acollir i nodrir una nova vida són punts vitals davant les dificultats d’embaràs natural. A la Clínica atenem a les parelles amb problemes de fertilitat, treballant amb la dona i amb l’home des d’un enfocament multidisciplinari i integrador.

En la dona embarassada, és necessari acompanyar els canvis físics per poder gaudir de l’embaràs plenament i amb salut, i per prevenir problemes que podrien arribar al postpart sense un coneixement previ, en tot el conjunt abdominal, visceral, pelvià, postural, i dels hàbits i la salut global. Al Postpart és imprescindible la valoració funcional del fisioterapeuta, per avaluar la repercussió de l’embaràs i el part en el sòl pelvià, la faixa abdominal i el conjunt postural de la dona, i les necessitats de reeducació o seguiment.

Des de la Clínica Marta Jiménez i amb el suport de BAOBAB treballem amb la intenció de recolzar les mares, les parelles i els nadons en la seva arribada plegats al naixement, un viatge que sens dubte reclama ser acompanyat d’una manera integradora i que abraci, no només les necessitats físiques de la mare embarassada, els exercicis respiratoris o la gimnàstica abdominopelviana des de la nostra especialització en fisioteràpia pelviperineal, sinó recolzar-vos a tots tres en els reptes i necessitats, i incloent també al nadó que està fent el seu viatge i està aprenent de nosaltres des de la mateixa concepció.

  • Especialitzats en Naixement fisiològic i Fisioteràpia Obstètrica
  • Especialitzats en Medicina Xinesa en Ginecologia i Fertilitat
  • Especialitzats en Nutrició en Ginecologia i salut de la Dona
  • Preparació al part individual i en grup
  • Tallers de preparació al part personalitzats per parelles o en grup
  • Recuperació Postpart individual i en grup
  • Suport a l’alletament matern assessora de lactància
  • Reeducació en el Postpart immediat, Tractament de Cicatrius i Dolor, prevenció Diàstasi Abdominal.
  • Classes regulars de Gimnàstica Postural i Abdominopelviana, Tècniques Hipopressives i Reeducació Abdominal
  • Treball Postural i del Sòl pelvià amb Tronc Propioceptiu (Mètode 5P LogSurf Chantal Fabre-Clergue)