PARLEM DE…SÒL PELVIÀ

Xerrades en profunditat amb col.laboradors i professionals de l’àmbit de la fisioteràpia i la salut per parlar de la prevenció de disfuncions i tenir cura  del sòl pelvià.

Gaudeix i aprèn de tots els coneixements que comparteixen i de la seva expertesa!

CICLE MENSTRUAL I MEDICINA XINA

Parlem amb Jordi Bonastre, expert en Medicina Xina i especialitzat en Ginecologia i Salut de la Dona, per desmuntar tots els mites existents al voltant de l’cicle menstrual que normalitzen el dolor, les pèrdues, els coàguls, els desequilibris o forts canvis emocionals durant el cicle. Irregularitats que no ens permeten gaudir d’aquest procés i connectar amb la nostra feminitat.

COM TENIR CURA I TREBALLAR ONLINE EL TEU SÒL PELVIÀ

T’expliquem totes les possibilitats i serveis en línia que oferim des de la nostra Clínica per treballar i tenir cura del teu sòl pelvià: tallers d’hàbits saludables, tronc propioceptiu, primera visita, seguiment de tractaments, sessions d’autoexploració, consells nutricionals, teràpia pre i perinatal, etc.

EN QUÈ CONSISTEIX LA PRÀCTICA DEL MINDFULNESS?

El Mindfulness és una pràctica que t’ajudarà a regular-te, adaptar-te, ser més conscient i estar present en el teu dia a dia.

Aprenem amb @cristinabubecasas en què consisteixen aquesta pràctica i quins són els seus efectes.

LES DISFUNCIONS ANORECTALS SENSE TABÚS

Sessió de preguntes i respostes sobre disfuncions anorectales en col·laboració amb ÀSIA i dos dels especialistes de Clínica Marta Jiménez: el coloproctòleg Dr. Guillem Picart Solà i la fisioterapeuta especialitzada Marta Jiménez.

AUTOESTIMA Y TATOO ONCOLÒGIC SOLIDARI

Parlem de la recuperació de l’autoestima en dones afectades per una o dues mastectomia gràcies a el tatuatge realista de arèoles i mugrons en pits. Una iniciativa solidària impulsada per Kim Gasparín i Fundació Alchimia Solidària.

TRANSEXUALITAT I SÒL PELVIÀ

Parlem de la realitat Trans amb la Dra. Anna Lillo, referent de la Unitat de Trànsit de Girona.

Expliquem com les persones trans també es beneficien de la fisioteràpia especialitzada Pelviperineal, especialment quan hi ha cirurgia, i al llarg de tot el procés de reintegració corporal dels canvis que puguin fer per la seva identitat de gènere.

EL DOLOR INVISIBLE. MÉS ENLLÀ DE LES CICATRIUS

El dolor invisible de les cicatrius i com aquestes poden marcar la vida d’una dona: tot el que amaga una cicatriu, la ferida emocional, la història amagada tan sovint no integrada, no reparada i encara sense cicatritzar.

Parlem amb la nostra col·laboradora, la psicòloga Rosa Sabaté, per explicar perquè és important no només tractar, des de la fisioteràpia pelviperineal, les cicatrius com la mastectomia o la cesària, entre d’altres, sinó anar més enllà dels teixits, comprenent, escoltant i acompanyant si realment volem que es reparin.

LA INCONTINÈNCIA ANAL

La incontinència anal és la incapacitat de controlar les evacuacions intestinals i abasta des d’una pèrdua ocasional de la femta quan evacuem els gasos, fins a una total incapacitat per controlar l’esfínter anal.

En aquesta xerrada amb l’Associació ÀSIA, l’única associació espanyola que dóna suport a persones amb aquesta problemàtica, vam parlar de com abordar-la des de la fisioteràpia especialitzada, resolem dubtes dels participants i informem dels recursos que poden oferir a les persones afectades.

LA COLOPROCTOLOGÍA

La zona Anorectal és una zona plena de tabús i vergonya que fan que molt sovint no es consultin patologies que afecten aquesta zona: incontinència anal, fissures i fístules anals, restrenyiment, hemorroides⁠, abscessos rectales⁠, picor anal, dolor anal⁠ , prolapse rectal ( “rectocel”). ⁠

Parlem de com la proctologia o coloproctologia s’ocupa de la diagnosi i tractament, quirúrgic o no, de totes les malalties que afecten l’anus, el recte i el còlon i de com la fisioteràpia especialitzada és un gran suport per al tractament, recuperació i acompanyament de les persones amb aquestes disfunciones.⁠

REPARAR LES IMPROMTES DEL NAIXEMENT

Parlem de com acompanyar els nadons, en la seva arribada, el seu naixement, les empremtes que això deixa, els recursos per afavorir el seu desenvolupament psicomotriu, les eines per donar suport als pares i les famílies per crear vincles saludables des de l’inici, i als adults redescobrint en tot el que això els condiciona.⁠

EMBARÀS I POST PART

En aquests temps incerts cada dia acompanyem més embarassades i dones recent parides que busquen el suport que s’està deixant d’oferir pel caos que està ocupant en el sistema sanitari la crisi de l’Covid19. Visites sense la parella, mascareta, absència de grups presencials, incertesa per les condicions que envoltaran el moment de el part …

En aquest vídeo parlo d’alguns dels recursos que poden ajudar-te a estar present i connectada amb el teu nadó.

GINECOLOGIA I FISIOTERÀPIA PEL SÒL PELVIÀ

La Dra Rosa Vila (@dra_vila) mare i ginecòloga especialitzada en Diagnòstic Prenatal i Obstetrícia comparteix en aquesta entrevista la seva experiència personal amb la fisioteràpia ginecològica i com va descobrir la fisioteràpia pelviperineal amb els serveis de la nostra Clínica.

Ens explica la seva experiència professional i com, treballant en equip, avaluem i tractem disfuncions del terra pèlvic i de l’esfera sexual de la dona.