L’alegria de quedar-se embarassada, de compatir-ho, de projectar una nova vida, omple de projectes i il·lusions, però també és un repte de vida.
Fins que som mares/pares no descobrim com de nou és aquest viatge i quants són els reptes que això ens portarà.
De vegades estem a punt per rebre’ls i gestionar-los, de vegades, ens enfonsem i defallim pensant, fins i tot, com se’ns va ocórrer embrancar-nos en aquesta desafiant tasca de fer de mares-pares.
Per què és difícil educar els nostres fillxs? Allò que vaig dir que no diria/faria…
Totxs hem passat, com a nadons i nens, per totes les etapes i reptes per on passaran els nostres fillxs. La nostra experiència en cada una de les etapes i reptes que van apareixent (el plor, les rebequeries, el son, els límits…) és la que ens permetrà poder o no gestionar-los.
Com va ser per mi quan feia una rebequeria? Quines eines van fer servir per gestionar la meva intensitat quan plorava o quan m’enfadava? Com són els meus propis límits com a adult?
Quan et preguntes això com a adult, reconeixes que aquestes són, d’entrada, les eines i aprenentatges dels quals disposo en la criança dels meus fillxs. I no sempre són les respostes que jo voldria donar als meus fillxs.
Allò que em vaig prometre que no diria, que no faria mai quan tingués fillxs… de sobte, en un moment d’aquells difícils, estressants i on tots estem cansats, sorgeix aquella manera de fer o aquelles paraules que no volia dir, amb totes les lletres.
Suport, eines i permís per equivocar-se
Com adults, som els responsables de gestionar els reptes i dificultats en la criança i l’educació dels nostres fillxs. Els nadons i nens estan aprenent de nosaltres, i nosaltres ens adonem que necessitem més eines i sobretot més capes de suport per poder veritablement fer una criança saludable, creant vincles sans i lliures de la nostra història i les nostres projeccions.
Al mateix temps, calen espais per a nosaltres, com adults, per compartir i créixer amb altres adults que passen per la mateixa etapa vital, i no sentir-nos sols i desorientats en aquesta etapa. Hi ha permís per equivocar-se, tots estem aprenent, però és l’adult qui ha de buscar eines i suport perquè els nadons i nenxs puguin créixer i desenvolupar-se plenament.
Ajudar a l’adult a reparar i integrar la seva història i experiència pròpia, perquè aquesta no s’escoli en les nostres experiències vitals actuals, és la manera de diferenciar-nos de com va ser per nosaltres, i poder escollir i fer-ho de la manera que realment volem avui amb els nostres fillxs i la nostra família.
Així evitarem que la història es repeteixi i els nostres fillxs es facin càrrec de les nostres projeccions i mancances, com vam haver de fer nosaltres quan érem nens.
Us oferim un espai per a vosaltres, aprenent junts.
L’entrega que ens demana la maternitat, l’aprenentatge que ens ofereix cada dia, no la trobarem en cap altra experiència de vida. L’amor i la incondicionalitat de la criança ens fa descobrir el més bonic i el més difícil de nosaltres i dels nostres fillxs.
Acompanyar les parelles i mares a caminar-hi des d’un lloc de recursos, sense judici, i amb eines per a fer créixer la família, és la tasca de tots els que ens dediquem a la criança saludable.
Sabem que si sostenim el vincle que es crea des de l’inici (i abans), la família i els nadons creixeran i floriran, i això farà societats més felices, tolerants i cooperants.
Donar suport a la criança i als vincles saludables, és una responsabilitat que gaudim des de l’espai Baobab de la nostra Clínica i que treballem amb les famílies i adults amb Teràpia Pre i Perinatal i en dinàmiques grupals de suport a través dels CERCLES de CRIANÇA, espais de trobada i espais per a oferir-vos eines i recursos a totes les famílies amb ganes de fer una criança saludable i conscient.
Demana’ns més informació aquí si vols venir a conèixer els nostres CERCLES de CRIANÇA