Un nou servei a la Clínica Marta Jiménez

La Coloproctologia és la part de la medicina que estudia totes les malalties que afecten el còlon, el recte i l’anus. Les disfuncions i malalties que afecten aquestes zones són moltes i molt freqüents: fissures, hemorroides, restrenyiment, fístules, dolor anal, incontinència… Totes elles condicionen molt la qualitat de vida de la persona afectada, i, malauradament, no sempre són ben ateses des de l’inici i això fa que fàcilment es compliquin i sovint s’allargui el patiment abans que siguin ben diagnosticades i tractades.

Aparentment, iniciar una consulta de coloproctologia semblaria fàcil, cal un espai físic i un equipament relativament senzill. El que no és tan fàcil, és trobar un bon equip professional multidisciplinari amb qui compartir una visió integradora i global, que aquest camp de la medicina requereix per obtenir resultats i millores en els diferents processos patològics.

Quins beneficis té el treball en equip?

Amb la Marta Jiménez ens vam conèixer en una xerrada de l’Associació ASIA (Associació de persones afectades d’Incontinència Anal), i fa temps que ens coneixem professionalment per pacients que hem compartit. La filosofia i manera de treballar de la Clínica Marta Jiménez, ens permet recolzar-nos mútuament i anar més enllà de la consulta mèdica, aprofundint en allò que aquesta zona implica de manera molt clara: la funció del còlon, el recte i l’anus. No només la funció defecatòria, sinó un ventall molt més ampli, com la funció digestiva, la funció immunitària a través de la microbiota, la funció muscular, el mecanisme de continència, la sensibilitat, la funció visceral…,i un llarg etcètera.

Com a exemple: tractar mèdicament una hemorroide de manera simptomàtica sense tractar la causa d’aquella congestió anal i pelviana, que pot ser funcional: per una postura hiperpressiva, per una alimentació inadequada, per mals hàbits defecatoris, per manca d’exercici físic o sedentarisme, per una mucosa i microbiota intestinal alterades, per hipertonia diafragmàtica… farà que aquest trastorn no es resolgui, afavorint que es repeteixi o es cronifiqui, complicant l’evolució i el procés patològic.

Poder comprendre la coloproctologia, i perquè no, la medicina, i, de fet, la persona, com a un tot en tots els seus aspectes, ens permet oferir un enfocament diferent del que potser estem acostumats a tenir, on cada especialista atén la seva part, però manca la comunicació entre professionals i el suport mutu per al benefici del pacient i per obtenir uns resultats òptims treballant conjuntament. Poder realitzar a la Clínica proves funcionals i valorar-les o fer-les conjuntament, ens permet aprofundir encara més en les patologies i disfuncions dels pacients; o fins i tot iniciar el tractament el mateix dia de la visita sense allargar els temps d’espera.

Malgrat que un coloproctòleg pot resoldre un gran nombre d’afectacions, trastorns i patologies per ell sol; tenir un bon equip al costat, que treballi i s’expressi de forma similar, obre les portes a unes majors possibilitats d’èxit i resolució.

La majoria de casos necessiten un maneig ràpid, diligent i per part d’un equip. A partir d’aquest 2021 tindreu l’oportunitat de visitar-vos per trastorns de l’esfera anorectal a la nostra Clínica, on sabeu que podreu gaudir d’un tracte personalitzat i un abordatge integral.