En el postpart immediat, la prioritat d’una mare és el seu nadó i, massa sovint, les seves necessitats queden en segon terme.

 

Atendre al nadó i conèixer les seves necessitats, comprendre’l, refermar el vincle, sentir-se segura. Fàcilment les necessitats de la mare queden en segon terme i massa sovint es considera “normal” fins i tot per a molts dels professionals als qui consulta la mare, qualsevol molèstia o dolor quan és molt proper al part en la zona perineal.

Fissures anals, hemorroides, dolors coccigis (del còccix, “la cua”? a l’extrem de la columna i el sacre), dolors de l’episiotomia o els estrips, dolors de la cicatriu d’una cesària, i moltes d’altres, són les molèsties que les mares suporten pensant que són normals i que no hi ha més remei que passar-les com puguin. I enmig, pateixen una tempesta d’emocions, reptes, novetats, canvis físics, son i estrès que suposa l’arribada d’un nadó a la família. Passen els dies i a tot això s’hi pot afegir encara la pressió de voler o de creure que “ja hauria” d’intentar tenir relacions sexuals amb penetració…

Per a les mares i els professionals que acompanyem aquest moment: no és normal tenir dolor en el postpart! És clar que és possible tenir-ne,  per moltes de les circumstàncies per les que pot passar la mare en el part, però el que és important és que totes sàpiguen que ES POT TRACTAR amb èxit i de la manera més precoç possible. El fisioterapeuta especialitzat pot reduir i eliminar el dolor i les causes funcionals que el provoquen des del primer dia:

  •  Amb teràpia manual: mobilitzant a nivell d’estructures i teixits, flexibilitzant-los, alliberant a nivell fascial, massatge terapèutic, drenatge limfàtic…
  • Utilitzant recursos tècnics: que poden anar des de un Kinesiotape (per a sobrecàrregues musculars, vasculars com edemes o pesadesa, articulars com els dolors sacroilíacs o lumbars),  fins a tecnologia avançada per tractar des del primer dia cicatrius i dolors com la potent aplicació de Radiofreqüència/ Diatèrmia profunda (INDIBA®) o la utilització de la Milta Thérapie® (al nostre Instagram pots llegir un post específic que parla d’ aquest mètode).
  • Explicant i assessorant a la mare en la nova etapa: amb propostes i accions preventives per la seva salut pelviperineal, per a la seva salut global, per a la seva reprogramació abdominal i postural global, recolzant-la en tot el procés de postpart que va molt més enllà de la salut física, però que si aquesta es veu afectada no permetrà gaudir d’aquest moment tan esperat i únic.

Si tens dolor, consulta al fisioterapeuta especialitzat i GAUDEIX de l’arribada del teu nadó.