Una eina lúdica i completa per a tonificar el Sòl Pelvià, la faixa Abdominal, i reeducar la Postura.

T’avorreixen els exercicis de Kegel? Et sembla difícil fer bé els hipopressius o no hi trobes millora? Et presento el tronc propioceptiu!

El «Mètode 5P Logsurf» o del Tronc Propioceptiu, va ser ideat per la llevadora i sexòloga francesa Chantal Fabre-Clergue, amb qui vaig poder-me formar en els primers cursos que oferia a Madrid fa uns anys, i on vaig poder descobrir i aprofundir aquesta eina que va canviar completament les propostes de reeducació i exercicis que oferia a les meves clientes, i que s’ha convertit en una part fonamental en tots els meus tractaments de sòl pelvià.

 

El seu nom, «5P», significa: mètode de reeducació Postural ProPiocePtiva Perineal.

 

Aquest tronc que sembla tan senzill a la vista és una de les eines més eficaces i completes per a fer rehabilitació, tonificar i millorar la musculatura del teu sòl pelvià, la faixa abdominal, la postura, la respiració, i el teu cos en general.

 

Clínica Marta Jiménez_tronc propioceptiuLa pràctica del Tronc és relativament senzilla, però és important que no l’aprenguis de manera autodidàctica. Si vols obtenir resultats, has de fer un ús precís del tronc, i per això és necessari que sempre et supervisi una professional formada en el mètode 5P. Es tracta d’un treball postural i és imprescindible personalitzar la pràctica valorant la postura, la respiració i les necessitats individuals de cada persona, assegurant-nos que és indicat per a ella i que és el moment adequat, per poder assolir els objectius que ens proposem en cada cas.

En què consisteix la pràctica del Tronc?

Com pots veure a la foto, el Tronc el podem treballar per ambdues cares, la part rodona i la part plana o «surf» d’aquest.

Es tracta de mantenir-te sobre el tronc, respirar, no perdre l’equilibri i mantenir totes les correccions necessàries per a una bona informació propioceptiva de la nostra postura.

Clínica Marta Jiménez_Classes de tronc propioceptiu

La part rodona ens ajuda a NORMALITZAR el TO Postural Global: prepara i reeduca la nostra postura perquè, després d’un temps d’entrenament, estem preparades per a la tonificació muscular, és a dir, amb un to muscular i un eix de gravetat el més alineat possible perquè pugui activar-se i puguem tonificar la faixa abdominopelviana i, per tant, començar el treball amb la part SURF.

 

Clínica Marta Jiménez_tronc propioceptiu

 

La part SURF del tronc ens permet TONIFICAR la faixa abdominopelviana i el sòl pelvià PROFUND, de manera propioceptiva, hipopressiva i molt potent.

 

 

 

 

Després de l’adquisició de la pràctica bàsica, el treball de tonificació s’incrementa progressivament i s’afegeixen eines per a potenciar encara més l’efecte de tonificació: bandes elàstiques, Winner Flow, treball respiratori i exercicis guiats de potenciació del Core i del sòl pelvià profund, amb unes sessions cada vegada més potents i resultats musculars evidents des del primer dia.

La pràctica del tronc, també ens ofereix un element fonamental per a integrar a la vida diària la nostra consciència del sòl pelvià, del cos en general, i de la gestió de les pressions i l’efecte de la gravetat que rebem contínuament i que afavoreixen les disfuncions com la incontinència o els prolapses: l’escolta del cos i la possibilitat d’integrar els canvis que es produeixen durant la seva pràctica.

Des del primer moment, la pràctica del Tronc requereix un moment d’escolta corporal abans i després de cada pràctica de cada banda del tronc, i això ens permetrà afinar dia rere dia la nostra consciència i escolta corporal, i INTEGRAR a la vida diària els canvis que s’hi produeixen practicant el tronc propioceptiu. És tan important l’escolta com posar-nos sobre el tronc per practicar.

Finalment, és rellevant que escullis la mida adequada del teu tronc, segons el número de calçat que tinguis. Hi ha una mida petita per peus fins al núm. 40, i partir de 40 has de fer servir la mida gran del tronc.

Així doncs:-)

Si vols tonificar la faixa abdominal i el sòl pelvià d’una manera lúdica i creativa, no pots limitar-te als exercicis de Kegel, has de conèixer el tronc propioceptiu!

Recorda que el TRONC t’ajuda a:
      • Corregir l’eix postural, reequilibrar les tensions musculars, normalitzar el to diafragmàtic i el to postural per a una bona gestió de pressions
      • Tonificar el sòl pelvià profund i la faixa abdominal que s’ocupen d’amortir les pressions i del sosteniment visceral evitant incontinència i prolapse.
      • Reeducar la respiració i utilitzar-la per potenciar encara més l’acció del conjunt abdominopelvià, amb eines com el Winner Flow, bandes elàstiques.

Clínica Marta Jiménez_Classes de tronc propioceptiu

A la nostra Clínica oferim classes grupals setmanals de Tronc Propioceptiu, o sessions d’entrenament individuals personalitzades, tant per REGALAR com per AUTOREGALAR-TE!